Ίσως η
πιο σημαντική ερώτηση για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται σε βάθος με
το κρασί, να το σερβίρουν και να το απολαμβάλουν όπως πρέπει. Την απάντηση
βρήκαμε στο krasiagr.com
Αφρώδες
κρασί
Οι αφρώδεις οίνοι ωφελούνται από τη δροσερή θερμοκρασία λόγω της αυτόλυσης, δηλαδή οι ζύμες αυτολύονται στο κρασί και δίνουν γεύσεις μπισκότου, καρυδιού ή γεύση μπριός. Εάν τα αφρώδη κρασιά είναι πάρα πολύ κρύα, αυτό δεν συμβαίνει, εξηγεί ο Fred Dexheimer, master sommelier στο Black House στη Νότια Καρολίνα. Τα ιδανικά όρια ψύξης για αφρώδη κρασιά είναι οι 6 με 10 βαθμοίΚελσίου.
Οι αφρώδεις οίνοι ωφελούνται από τη δροσερή θερμοκρασία λόγω της αυτόλυσης, δηλαδή οι ζύμες αυτολύονται στο κρασί και δίνουν γεύσεις μπισκότου, καρυδιού ή γεύση μπριός. Εάν τα αφρώδη κρασιά είναι πάρα πολύ κρύα, αυτό δεν συμβαίνει, εξηγεί ο Fred Dexheimer, master sommelier στο Black House στη Νότια Καρολίνα. Τα ιδανικά όρια ψύξης για αφρώδη κρασιά είναι οι 6 με 10 βαθμοίΚελσίου.