3 Νοεμβρίου 2016

Ρεβύθια με δενδρολίβανο

Τρόπος μαγειρέματος

Αποβραδίς πλένετε τα ρεβύθια και τα μουλιάζετε σε άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά για δεύτερη φορά, και προαιρετικά τα ξεφλουδίζετε ως εξής: Τα βάζετε ανάμεσα σε 2 υφασμάτινες πετσέτες, και τα τρίβετε με το χέρι ή με ένα άδειο μπουκάλι. Κατόπιν αφαιρείτε με το χέρι όσα περισσότερα φλούδια μπορείτε, πλένοντάς τα ταυτόχρονα με κρύο νερό. Τα τοποθετείτε σε μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό για να σκεπαστούν με 2-3 δάχτυλα από πάνω. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Όσο βράζουν αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Τέλος προσθέτετε λίγο αλάτι και τα φυλλαράκια δενδρολίβανο και αφήνετε τα ρεβύθια να χυλώσουν καλά. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτετε το λεμόνι.




500gr. ρεβύθια χονδρά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι