21 Απριλίου 2017

Ο πόλεμος των supermarket

Ενισχύει το «δυνατό χαρτί» της πιστότητας των καταναλωτών της Αττικής η Σκλαβενίτης, διευρύνοντας το δίκτυο καταστημάτων στην πρωτεύουσα και πέριξ αυτής, στοχεύοντας στην περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή στο «κυνήγι» του μεριδίου της επαρχίας. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην απόφαση της Επιτροπής

14 Απριλίου 2017

Στις 30 Ιουνίου τελικά η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων - Σε 3 δόσεις ο φόρος

Προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους για την υποβολή των δηλώσεων της φετινής χρονιάς.
Αρχικώς υπήρχε η σκέψη στην Ανεξάρτητα Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να δοθεί χρόνος έως και τις 15/7, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε η προθεσμία να λήξει την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου.
Ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου, τη δεύτερη την τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου και την τρίτη την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου.
Όπως και πέρυσι, δε θα δοθεί έκπτωση σε όσους αποπληρώσουν εφάπαξ το φόρο.

1 Απριλίου 2017

Στροφή των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Το κρεοπωλείο της γειτονιάς, το ψαράδικο της γωνίας και τον παραδοσιακό φούρνο εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, αναζητώντας χαμηλότερες τιμές στο σούπερ μάρκετ. Την τάση αυτή πέρα από τα στοιχεία για τον αριθμό των μεμονωμένων καταστημάτων τροφίμων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον τζίρο στο λιανεμπόριο.