26 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν τηλεφωνικοί αριθμοί για βλάβες σε εταιρείες τηλεφωνίας


Δωρεάν μπορούν να καλούν πλέον για αναγγελία βλάβης σε εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας οι καταναλωτές, όπως γνωστοποιεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Όπως τονίζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και τηλεφωνικών παραπόνων καταναλωτών σχετικά με το θέμα της χρέωσης για αναγγελία βλάβης προς τηλεφωνικούς αριθμούς εξυπηρέτησης συνδρομητών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
O Κανονισμός Αδειών προβλέπει πως οι γραμμές εξυπηρέτησης των καταναλωτών πρέπει να λειτουργούν τουλάχιστον 16 ώρες το 24ωρο χωρίς χρέωση (τόσο για κλήσεις εντός δικτύου όσο και για κλήσεις εκτός δικτύου) από Δευτέρα έως και Σάββατο.
Επιπλέον, ο χρόνος αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.

25 Νοεμβρίου 2018

Φτώχεια κυρίως στην ελληνική ύπαιθρο


Στη φτώχεια στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και συγκεκριμένα στην ολοένα και πιο δύσκολη πρόσβαση σε βασικά είδη μεγάλου μέρους κυρίως του ελληνικού αγροτικού πληθυσμού εστιάζει έρευνα Transnational Institut από το  Άμστερνταμ. 
 «Αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς. Με αυτά τα μέτρα η Ελλάδα παλεύει εδώ και χρόνια να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μέτρα που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές στη χώρα, η οποία από το 2008 με δυσκολία στέκεται στα πόδια της. Αυτό είχε σαρωτικές συνέπειες, όπως καταδεικνύει η έρευνα του TNI (…). Κατά συνέπεια η φτώχεια στην ύπαιθρο είναι τόσο υψηλή, που δεν εξασφαλίζεται πλέον η επαρκής πρόσβαση του πληθυσμού σε τρόφιμα. Τρόφιμα υπάρχουν μεν, ωστόσο είναι συχνά εισαγόμενα και άρα ακριβότερα για πολλούς καταναλωτές».

7 Νοεμβρίου 2018

Με κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ


Τη μείωση του ορίου χρήσης μετρητών από τα 500 ευρώ ημερησίως ανά συναλλαγή, στα 300 ευρώ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά αλλά μόνο με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) ή μέσω e-banking. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να περιοριστούν οι αδιαφανείς συναλλαγές στην αγορά.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:
·