20 Απριλίου 2019

Σε ποιες εταιρείες θέλουν να εργαστούν οι νέοι της χώρας μας;


Παρουσιάστηκαν στις 16 Απριλίου 2019 τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας Καριέρα και Γενιές Υ & Ζ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι εργοδότες σύμφωνα με τις ψήφους των νέων της χώρας. 
Τα γράμματα Υ και Ζ για κάποιους είναι δύο απλά γράμματα. Για άλλους -όπως εμείς- είναι τα γράμματα που ορίζουν τις δύο μεγαλύτερες αριθμητικά και ισχυρότερες παραγωγικά Γενιές της χώρας μας. Είναι οι κατά πλειοψηφία πιο ενεργοί συνάδελφοι, εργοδότες και υπάλληλοι του σήμερα, αλλά και του αύριο.
Άρα η άποψή τους έχει σημασία και παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που βλέπουμε να διαμορφώνεται η εργασιακή κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι ζούμε στο πιο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της Ιστορίας.
Γι’ αυτό για 5η συνεχή χρονιά, το kariera.gr σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διεκπεραίωσαν αλλά και παρουσίασαν επίσημα την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας για την Καριέρα και τη Γενιά Υ, προσθέτοντας για πρώτη φορά και δείγμα από την ανατέλλουσα Γενιά Ζ.
Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων, που έγινε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με φόντο όλη την Αθήνα, βρέθηκαν στελέχη από τις πιο καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις, φορείς εκπαίδευσης, εργαζόμενοι και εργοδότες σε μια γιορτή που φέρνει τους καλύτερους ακόμα πιο κοντά.  

11 Απριλίου 2019

Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα


Η πιο φτωχή η ελληνική μεσαία τάξη
Ως μεσαία τάξη θεωρεί τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα, τα οποία κυμαίνονται από το 75% έως το 200% του διάμεσου εισοδήματος.
Τα νοικοκυριά με εισόδημα από το 75% έως το 100% του διάμεσου εισοδήματος χαρακτηρίζονται ότι έχουν χαμηλότερα μεσαία εισοδήματα, όσα έχουν από 100% έως 150% ότι έχουν μεσαία – μεσαία εισοδήματα και όσα έχουν από 150% έως 200% ότι έχουν υψηλότερα μεσαία εισοδήματα.
Τα εισοδηματικά επίπεδα των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης διαφέρουν βέβαια από χώρα σε χώρα, καθώς υπολογίζονται με βάση το διάμεσο εισόδημα κάθε χώρας. Για να ανήκει στη μεσαία τάξη, ένα πρόσωπο που ζει μόνο του θα έπρεπε να έχει ετήσιο εισόδημα από 3.757 έως 10.019 δολάρια στο Μεξικό και από 26.482 δολάρια έως 70.620 δολάρια στο Λουξεμβούργο (τα ποσά υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στην αγοραστική δύναμη το 2010).

7 Απριλίου 2019

Αυξήθηκε κατά 5,5 χρόνια το προσδόκιμο ζωής


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται το προσδόκιμο της ζωής και για τις διαφορές που παρατηρούνται τόσο μεταξύ των δύο φύλων όσο και μεταξύ φτωχών και πλουσίων, περιλαμβάνονται στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία για την υγεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ, το προσδόκιμο ζωής στον κόσμο αυξήθηκε κατά 5,5 χρόνια από το 2000 μέχρι το 2016. Αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε το 2000 έχει, κατά μέσο όρο, προσδόκιμο ζωής 66,5 χρόνια. Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται όμως για όσους γεννήθηκαν το 2016 και φτάνει τα 72 χρόνια!