Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ι καταναλωτές οι οποίοι
επισκέπτονται εστιατόρια ή επιχειρήσεις γρήγορης εξυπηρέτησης θα πρέπει να
έχουν υπόψη τους τις εξής οδηγίες :
– Να επιλέγουν εστιατόρια που εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής τα οποία
είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφίμων.
– Να μην καταναλώνουν φαγητά που
έχουν ύποπτο χρώμα, μυρωδιά και γεύση.
– Να μην καταναλώνουν λαχανικά που
δεν έχουν πλυθεί καλά.
– Έτοιμα σάντουιτς τα οποία δεν διατίθενται αμέσως μετά την
παρασκευή τους, πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο (θερμοκρασίες 1ο C – 5ο C).
– Έτοιμα γεύματα τα οποία σερβίρονται ζεστά,
πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50ο C.
– Σαλάτες που
διατηρούνται σε salad bar πρέπει να διατηρούνται με ψύξη (θερμοκρασίες 1ο C –
5ο C) και να είναι προφυλαγμένες από μύγες, άλλα έντομα και σκόνη.
– Τα χύμα παγωτά θα
πρέπει να έχουν κατάλληλη κατάψυξη, να είναι σκληρά, να μην είναι εκτεθειμένα
σε μύγες και άλλα έντομα και να σερβίρονται με καθαρά εργαλεία.