29 Ιουνίου 2019

Χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή τροφίμων τα οποία καταναλώνονται εκτός σπιτιού παραθέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ι καταναλωτές οι οποίοι επισκέπτονται εστιατόρια ή επιχειρήσεις γρήγορης εξυπηρέτησης θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τις εξής οδηγίες :
– Να επιλέγουν εστιατόρια που εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφίμων.
– Να μην καταναλώνουν φαγητά που έχουν ύποπτο χρώμα, μυρωδιά και γεύση.
– Να ζητούν πάντα το κρέας να είναι καλοψημένο.
– Να μην καταναλώνουν λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά.
– Έτοιμα σάντουιτς τα οποία δεν διατίθενται αμέσως μετά την παρασκευή τους, πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο (θερμοκρασίες 1ο C – 5ο C).
– Έτοιμα γεύματα τα οποία σερβίρονται ζεστά, πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50ο C.
– Σαλάτες που διατηρούνται σε salad bar πρέπει να διατηρούνται με ψύξη (θερμοκρασίες 1ο C – 5ο C) και να είναι προφυλαγμένες από μύγες, άλλα έντομα και σκόνη.
– Τα χύμα παγωτά θα πρέπει να έχουν κατάλληλη κατάψυξη, να είναι σκληρά, να μην είναι εκτεθειμένα σε μύγες και άλλα έντομα και να σερβίρονται με καθαρά εργαλεία.