1 Δεκεμβρίου 2019

Καιρός: Ξεκίνησαν τα πρώτα χιόνια


Η μεταβολή του καιρού άρχισε να γίνεται αισθητή από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οπότε, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες.
 Από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr προκύπτει ότι στο Βαρικό Φλώρινας η θερμοκρασία έπεσε στους -4,2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Νευροκόπι στους -3,7 βαθμούς. Ο καιρός ήταν ακόμη πιο «σκληρός» στα χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια. Ενδεικτικά, στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών ο υδράργυρος «έδειξε» -7,5 βαθμούς Κελσίου!
Σύμφωνα με το meteo.gr, o καιρός στην Ελλάδα -και κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη- επηρεάζονται από ψυχρές και ξηρές μάζες αρκτικής προέλευσης. Οι εν λόγω μάζες κινούνται γρήγορα με κατεύθυνση ανατολική – νοτιοανατολική και ήδη περνούν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.
Η συγκεκριμένη κινητικότητα, όπως αναφέρει το meteo.gr, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη Βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία, σήμερα Κυριακή, να υποχωρεί έως και κατά 10 βαθμούς σε σχέση με το Σάββατο! Πέρα από τα ψυχρά χαρακτηριστικά του καιρού, αναμένονται τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.