13 Φεβρουαρίου 2016

Χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των αποταμιευτών ...του στρώματος, λόγω της πιθανής κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.
Για λόγους ασφαλείας και ως μέτρο ενάντια στην τρομοκρατία, η ΕΚΤ και η Κομισιόν εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όσους φυλάνε χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος, καθώς μεγάλο μέρος τους έχει αποθησαυρηθεί για λόγους ευκολίας, λόγω του μικρότερου όγκου, σε αυτά τα χαρτονομίσματα.
Ερωτήσεις στα καταστήματα
Τις τελευταίες ημέρες δεν είναι λίγοι οι καταθέτες που σπεύδουν στα τραπεζικά υποκαταστήματα να μάθουν πληροφορίες για το θέμα, οι οποίες ωστόσο δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν από τους τραπεζοϋπαλλήλους.
Τη σχετική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι θα λάβει σε σύντομο διάστημα η ΕΚΤ, αρκετά μέλη της οποίας είναι υπέρ της απόσυρσης.
Αν θέλει πάντως κάποιος να απαλλαγεί από τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος ανταλλαγής τους με άλλης αξίας στις τράπεζες.
Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τα καταθέσει. Σημειώνεται πάντως πως αν η ΕΚΤ αποφασίσει την απόσυρση, θα δώσει επαρκή χρόνο στους καταθέτες, πχ. πάνω από ένα χρόνο, για να τα καταθέσουν σε ένα λογαριασμό.

ΠΗΓΗ  www.moneyonline.gr