Το 70% των καταναλωτών
έχουν αποθηκεύσει βασικά είδη για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα
του ΙΕΛΚΑ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Επτά στους δέκα καταναλωτές έχουν αποθηκεύσει βασικά είδη για τουλάχιστον μία εβδομάδα, λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού (ιού VODID-19) στην Ελλάδα.
Το παραπάνω
συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα καταναλωτών που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ
(Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) με δείγμα 1.050 ατόμων
την περίοδο 18 έως 19 Μαρτίου 2020.
Συγκεκριμένα,
σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ ποσοστό 70% των καταναλωτών έχουν αποθηκεύσει βασικά είδη
για τουλάχιστον μία εβδομάδα και σε αρκετά βασικά τρόφιμα όπως ζυμαρικά και
ρύζι τουλάχιστον το 50% έχουν αποθηκεύσει βασικά τρόφιμα για πάνω από 2-3
εβδομάδες.
Η αποθήκευση
των τροφίμων σε συνδυασμό με τις διαβεβαιώσεις της αγοράς για την επάρκεια των
ειδών έχουν οδηγήσει σε σαφή μείωση της ανησυχίας του κοινού, σύμφωνα με την
έρευνα.
Συγκεκριμένα
μόνο το 9% του κοινού δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται ότι τα σουπερμάρκετ έχουν
επαρκή αποθέματα τροφίμων. Το ποσοστό αυτό είναι αμετάβλητο ανάμεσα στις δύο
μετρήσεις που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ τα χρονικά διαστήματα 9-12 Μαρτίου και
18-19 Μαρτίου.