Λίγες ημέρες απομένουν για την επανεκκίνηση του κλάδου της
εστίασης και οι προτοιμασίες στα καταστήματα «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς.
Τα κυβερνητικά μέτρα για την εστίαση προβλέπουν πολύ
αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η αναλογία ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. και όριο 6 ατόμων
για κάθε τραπέζι. Επιπλέον, με ρύθμιση που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή
από τον ΥΠΕΣ Τάκη Θεοδωρικάκο, θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης του χώρου των
τραπεζοκαθισμάτων.
Για τα καταστήματα εστίασης που δεν έχουν εξωτερικά τραπέζια
θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη, ώστε να πληρώσουν λιγότερα δημοτικά τέλη.
Ο ΕΦΕΤ δημοσιοποίησε έναν εκτενέστατο οδηγό για την εστίαση,
στον οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι κανονισμοί και οι συστάσεις για τα τρόφιμα,
το προσωπικό, τις διαδικασίες take away και delivery, αλλά και τους πελάτες.
Από τον οδηγό του ΕΦΕΤ για την εστίαση προκύπτουν τα εξής 10
βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες:
1.Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της
εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.