20 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Κλειστές το Σάββατο οι λαϊκές αγορές, νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ


Κλειστές θα παραμείνουν εκτάκτως αύριο, Σάββατο, 21 Μαρτίου όλες οι λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Από Δευτέρα γνωστοποίησε, επίσης, πως στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.
Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα στα σούπερ μάρκετ.  Ειδικότερα, από τη Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.
Σκάφη αναψυχής

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Μέτρα κυκλοφορίας
«Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού.
Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, αλλά δυστυχώς κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά αγνοούν τις συστάσεις» και πρόσθεσε: «Τέτοιες οι συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια».