26 Μαΐου 2022

Έρχεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας την 1/7

 Ξεκινά την 1η Ιουλίου η τελική περίοδος εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, μέσω της οποίας θα ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών απασχόλησης των εργαζομένων.

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα τον Οδηγό Εφαρμογής για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Από που θα γίνει η αρχή

Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου σε τράπεζες και σούπερ – μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.


Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα απογραφούν από 1.10.2022 έως και 30.11.2022.

Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II θα είναι η βάση για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας και στις άλλες επιχειρήσεις.

Με την εφαρμογή της το σύνολο των πληροφοριών για το ωράριο εργασίας, τις υπερωρίες, την υπερεργασία, τις βάρδιες, τα διαλείμματα, τα ρεπό και τις άδειες θα δηλώνεται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού σε εργαζόμενους, εργοδότες και ελεγκτικές Αρχές.

Το νέο ΕΡΓΑΝΗ

23 Μαΐου 2022

Επιστροφή στην Ελλάδα για Carrefour, άνοιξε τα πρώτα πέντε σούπερ μάρκετ

 


Η πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της Carrefour προβλέπει την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στην περιφέρεια, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.

Η Carrefour ξεκίνησε επίσημα τη νέα εποχή της παρουσίας της στην Ελλάδα, με το άνοιγμα των 5 πρώτων καταστημάτων της, τα οποία βρίσκονται ήδη σε λειτουργία από τον Απρίλιο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της Carrefour προβλέπει την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στην περιφέρεια, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, έχοντας ήδη εγκαινιάσει 2 καταστήματα στη Ζάκυνθο και 3 καταστήματα στη Χαλκιδική, ενώ έχει δρομολογηθεί, το άμεσο επόμενο διάστημα, η δημιουργία 7 ακόμη καταστημάτων, σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση όπως η Σαντορίνη. Η πρώτη φάση ανάπτυξης γίνεται με τη μέθοδο του franchise.

Αύξηση 250% στα κέρδη της χονδρικής του Σκλαβενίτη

 


Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο πληθωρισμός και η αβεβαιότητα όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου Covid-19 και των μεταλλάξεών της καθιστούν οποιαδήποτε πρόβλεψη για το 2022 αβάσιμη, σημειώνει η The Mart.

Ανάπτυξη 7,5% πωλήσεων και 250% καθαρών κερδών πέτυχε πέρυσι η The Mart, η χονδρεμπορική αλυσίδα της Σκλαβενίτης που διατηρεί δίκτυο 12 καταστημάτων. Όμως για την τρέχουσα χρήση, η αβεβαιότητα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και η άνοδος του πληθωρισμού, καθιστούν, όπως σημειώνει στις οικονομικές της καταστάσεις η διοίκηση της, οποιαδήποτε πρόβλεψη μη εφικτή.

Παρά τα προβλήματα, η διοίκηση της αναμένει ότι και η τρέχουσα χρήση θα είναι κερδοφόρα και οι δραστηριότητες της θα επηρεαστούν θετικά από την πλήρη επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης και οι θετικές προοπτικές για τον τουρισμό. Όμως εκτιμά ότι οι συνεχείς ανατιμήσεις των εμπορευμάτων ενέχουν τον κίνδυνο αρνητικής επίδρασης στα περιθώρια μικτής κερδοφορίας της, ενώ η άνοδος της τιμής της ενέργειας και λοιπών λειτουργικών εξόδων, θα πιέσουν τα αποτελέσματά της.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute