28 Δεκεμβρίου 2015

Aπίστευτες ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο .(2)

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο


Ο 87χρονος καθηγητής μουσικής Φράνε Σέλακ από την Κροατία, είναι μάλλον ο πιο τυχερός άνθρωπος στην υφήλιο. Και προτού πείτε «έλα, τώρα, υπερβάλεις», θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι στο τέλος αυτής της παραγράφου: ο, γεννημένος το 1928, Σέλακ το 1962 ταξίδευε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε. Ενώ πνίγηκαν 17 συνεπιβάτες του, εκείνος κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας και να βγει στην ακτή. Την επόμενη χρονιά ταξίδευε με αεροπλάνο, όταν ξαφνικά η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε (!) και ο ίδιος βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 3.000 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο. Κι ενώ το αεροπλάνο συνετρίβη κι όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν, εκείνος προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα και σώθηκαν. Το 1966 μπήκε σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι με αρκετούς νεκρούς. Ο ίδιος επέζησε. Τη δεκαετία του 1970 έπιασε δυο φορές φωτιά το αυτοκίνητο του εν κινήσει, αλλά ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Το 1995 τον χτύπησε λεωφορείο. Τραυματίστηκε, αλλά επέζησε. Και το 1996 έπεσε με το αυτοκίνητο του σε έναν γκρεμό από ύψος 300 μέτρων. Και πάλι βγήκε σώος κι άβλαβης. Και σαν να μην έφτανε το γεγονός πως γλίτωσε επτά φορές τον θάνατο, για κερασάκι στην τούρτα… στο τέλος κέρδισε το τζάκποτ στο κροατικό λαχείο, κερδίζοντας 800.000 ευρώ! Η ταραχώδης, όσο και τυχερή ζωή του έχει γίνει και βίντεο στο Υoutube.

«Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο»
Ο Αντριου Τζακ Ουίτακερ, ένας επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια, κέρδισε το 2002 πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας έναν λαχνό του λαχείου Powerball. Δέκα χρόνια μετά, η ζωή του είχε πάρει τον κατήφορο, λες και τον χτύπησε κάποια κατάρα: η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης εξωσυζυγικής ζωής του και την συχνότητας με την οποία επισκεπτόταν όλα τα στριπτιζάδικα της πολιτείας της Βιρτζίνια. Πριν λίγα χρόνια, σε συνέντευξη του δήλωσε «μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο».


Έγινε εκατομμυριούχος στα 16 της χρόνια και… ξεσάλωσε
Η Κάλι Ρότζερς, ένα υιοθετημένο 16χρονο κορίτσι, αγόρασε ένα λαχείο τον Ιούλιο του 2003, και κέρδισε πάνω από δυόμισι εκατομμύρια ευρώ -το νεαρότερο άτομο που κέρδιζε ποτέ σε λοταρία στην Αγγλία. Τόσα χρήματα όμως θέλουν μυαλό προκειμένου να τα διαχειριστείς και η Κάλι έκανε μάλλον αυτό που θα έκανε ένας οποιοσδήποτε έφηβος στη θέση της: άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα αγοράζοντας σπίτια, αυτοκίνητα, έκανε και δυο αυξητικές επεμβάσεις στήθους, ενώ ξόδευε αλόγιστα ποσά σε ξέφρενα πάρτι και ναρκωτικά. Όλα αυτά όμως δεν εξαγόρασαν την ευτυχία της και κάποια στιγμή, το 2009, δήλωσε πως έφτασε να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία. Φυσικά σε κάποιο σημείο όλα της τα λεφτά τελείωσαν, οπότε η Κάλι αναγκάστηκε να πουλήσει όλα της τα (ακριβά) υπάρχοντα και να πιάσει δουλειά ως οικιακή βοηθός για να επιβιώσει. Στα 28 της χρόνια πλέον, δουλεύει τρεις δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, αναλογιζόμενη σε πόσο καλύτερη κατάσταση θα μπορούσε να είναι η ζωή της αν είχε λίγο δράμι παραπάνω μυαλό στο κεφάλι της.

Πηγή: in.gr