30 Ιανουαρίου 2016

Αυτές είναι οι 7 περιοχές του πλανήτη που η Google θέλει να κρύψει .


Αν το να επισκεφθεί κάποιος όλα τα μέρη του πλανήτη κάποτε φάνταζε χρονοβόρο και προπάντων πολυέξοδο πλέον με την βοήθεια του ίντερνετ και της τεχνολογίας όλα είναι εφικτά.
Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που σου επιτρέπουν να «ταξιδέψεις» σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι η υπηρεσία Google Earth της Google.
Με ένα «κλικ» ο καθένας μπορεί να μεταφερθεί από τους καταρράκτες του Νιαγάρα στο Δέλτα του Νείλου και από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας στην παγωμένη Σιβηρία.
Με τα χρόνια μάλιστα, το Google Earth έγινε ακόμα πληρέστερο, αφού άρχισε να προσφέρει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης ενώ προσέθεσε στη λίστα των υπηρεσιών του το περίφημο Street View, τη δυνατότητα προβολής φωτογραφιών 360 μοιρών από τους δρόμους που «οργώνουν» καθημερινά τα Google Cars ανά τον κόσμο.
Ωστόσο, υπάρχουν τοποθεσίες που η εταιρία δεν θέλει να δούμε...
Αυτές οι περιοχές – οι οποίες οι συνομωσιολόγοι ισχυρίζονται ότι περιλαμβάνουν μυστικές πόλεις και περιοχές δοκιμών UFO – εμφανίζονται θαμπές, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι εντελώς εξαφανισμένες.
Ποιές είναι αυτές; Δείτε παρακάτω:

Καταθέσεις: Παραμένουν μειωμένες κατά 23% σε σχέση με το 2014

Αύξηση κατά περίπου 3 δισ.ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων το Δεκέμβριο, ωστόσο σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο είναι μειωμένες κατά 23%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε στα 123,4 δισ. ευρώ απο 120,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2014, οι καταθέσεις ανέρχονταν σε 160,3 δισ.ευρω. Συνεπώς μέσα σε ένα χόνο η μείωση των καταθέσεων έφθασε το 23%.

29 Ιανουαρίου 2016

Τα τέσσερα χαρακτηριστικά του πραγματικού ηγέτη

Η ηγεσία είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η νεότερη των επιστημών και, βεβαίως, αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα και αμφιλεγόμενα θέματα των τεχνικών της διοίκησης των επιχειρήσεων.
Οι περισσότερες περί την ηγεσία θεωρίες είναι αυτές των χαρακτηριστικών. Είναι θεωρίες που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την αποτελεσματική ηγεσία μέσω προσωπικών χαρακτηριστικών –λόγου χάρη μόρφωση, θέληση, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, κλπ– σε μία σειρά ατέλειωτων επιθέτων. Υπέθεταν δηλαδή ότι, όποιος έχει κάποια από αυτά, θα είναι αποτελεσματικότερος.

Χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενημερώνει το κοινό και τις επιχειρήσεις για την χρήση των καρτών πληρωμών, τις κατηγορίες τους, τις δυνατότητές της χρήσης του και για τις προμήθειες. Η ενημέρωση γίνεται με την μορφή ερωτήσεων -απαντήσεων.
1. Τι είναι και ποιες κατηγορίες καρτών πληρωμών υπάρχουν;
Όλες οι κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση αγορών αγαθών και υπηρεσιών ή για την πληρωμή λογαριασμών/ οφειλών (π.χ. ρεύματος, ύδρευσης, εφορίας, κ.λπ.) χωρίς τη χρήση μετρητών, ονομάζονται κάρτες πληρωμών. Ανάλογα με τα ειδικότερα χαρακτηριστικά τους πρόκειται για:
·        

27 Ιανουαρίου 2016

Το λεφτά υπάρχουν συνεχίζεται και για το 2016…

Ποσό 4.520.600 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων ως πρώτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016.

Η κατανομή αφορά στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας.
Από το ανωτέρω ποσό, τα 3.767.167 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 753.433 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων κατανέμονται τα εξής ποσά:

ΣΥΡΙΖΑ 1.483.455,39

NEA ∆HMOKPATIA 1.198.916, 55

«μαύρης» εργασία!

Η αδήλωτη και μαύρη εργασία οδηγεί σε απώλεια 6 δις ευρώ περίπου από το ασφαλιστικό σύστημα.
Τα στοιχεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Κ.Υ. του Σ.ΕΠ.Ε., από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι εμπλεκόμενοι ελεγκτικοί φορείς του Υπουργείου Εργασίας (ΣΕΠΕ και ΕΥΠΕΑ), η αδήλωτη εργασία στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας καταγράφεται ως εξής:

Tρώτε καλά και οικονομικά.

Για να φάει κάποιος ένα σωστό και υγιεινό γεύμα δεν χρειάζεται να σπαταλήσει μια μικρή περιουσία για να αγοράσει τα υλικά.
Οι συνταγές που προτείνουν σεφ σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και αυτές του Διαδικτύου συμβαδίζουν με την εποχή και δημιουργούν λαχταριστά γεύματα με λίγα χρήματα.
Πέρα, όμως, από αυτό υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν και να φάτε υγιεινά αλλά και να μην ξοδέψετε πολλά.
·         Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Κόκκοι πιπεριού κάνουν καλό στην υγεία.

Το πιπέρι χαρίζει νοστιμιά και σπιρτάδα στα φαγητά. Πολλοί πέρα από το αλεσμένο έχουν στο ντουλάπι της κουζίνας τους κόκκους αυτού, τους οποίους και προτιμούν να βάζουν ολόκληρους σε ό,τι μαγειρεύουν.
Αυτά τα μικρά σφαιρίδια, εκτός από γεύση, προσφέρουν ένα σωρό οφέλη στον οργανισμό, καθώς είναι «φορτωμένα» με θρεπτικά συστατικά.
Βοηθούν στην απώλεια βάρους.
Ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα.
Βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία.
Φορτωμένα με αντιοξειδωτικά.
Ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

26 Ιανουαρίου 2016

20 χρόνια από την κρίση των Ιμίων.

26/01/1996 . Κατά την διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δυο νησιά. Την επόμενη δυο δημοσιογράφοι της Χουριέτ θα την κατεβάσουν και θα υψώσουν στη θέση της μια τουρκική.

Πηγή: Σαν Σήμερα iefimerida.gr

25 Ιανουαρίου 2016

Από τα έτοιμα ζουν 6 στους 10 Έλληνες τα τελευταία 4 χρόνια.

Με χρήση των αποταμιεύσεών τους, ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και δανεικά από φίλους και γνωστούς, καλύπτουν τις ανάγκες τους οι περισσότεροι Έλληνες.
Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε τον Δεκέμβριο του 2015 για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος η εταιρεία MARC.
Σύμφωνα με αυτά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το 63,9% των νοικοκυριών χρησιμοποίησε τα χρήματα που είχε από αποταμιεύσεις προηγούμενων ετών.

Οι μισθοί μειώθηκαν, τα προϊόντα ανατιμήθηκαν !

Εως και 18% αυξάνονται μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, παρά την πολυετή ύφεση της οικονομίας, τον υψηλό αριθμό ανέργων άνω του 1,1 εκατ. ατόμων αλλά και την τεράστια μείωση πάνω από 23% των μισθών των εργαζομένων.
To στοιχείο αυτό καταγράφει έρευνα του «Εθνους», με βάση τα επίσημα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αλλά και τις μαρτυρίες καταναλωτών στην εφημερίδα.

23 Ιανουαρίου 2016

Το σχέδιο νόμου για το νέο πλαίσιο προστασίας των καταθέσεων

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου που ορίζει το νέο πλαίσιο προστασίας των καταθέσεων από 1/1/2016.
Με την ψήφισή του θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για το bail in και θα οριστικοποιηθούν οι όροι διάθεσης των τραπεζών από εδώ και στο εξής.

Τι ξέρουμε για το Νταβός της Ελβετίας.

Το Νταβός (Davos) είναι δήμος στο καντόνι Γκραουμπύντεν, νοτιοανατολική Ελβετία. Το Νταβός το 2012 έχει 11.156 κατοίκους. Το Ντάβος βρίσκεται επί του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.560 μέτρων, είναι η
ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη. Η πόλη φιλοξενεί τοΠαγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μια ετήσια συνάντηση των πολιτικών από όλο το κόσμο και σημαντικών επιχειρηματικών, το οποίο αναφέρεται απλώς ως Νταβός, και ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας. Στο τέλος κάθε χρόνου στο Νταβός λαμβάνει χώρα το τουρνουά χόκεϊ Κύπελλο Σπένγκλερ, το οποίο φιλοξενεί η ΧΚ Νταβός, η τοπική ομάδα χόκεϊ.

Πηγη.βικιπαιδεια.

Μοναστήρια που κόβουν την ανάσα ....(4)

Η Μονή Ελώνης ή Ελώνα είναι μία μονή του νομού Αρκαδίας. Είναι γυναικεία μονή και σε αυτή μονάζουν με βάση την απογραφή του 2001 τέσσερις μοναχές.

Η Ελώνα είναι χτισμένη σε μία απότομη πλαγιά του Πάρνωνα. Με βάση τη διοικητική διαίρεση του νομού περιλαμβάνεται στην δημοτική ενότητα Κοσμά, του δήμου Νότιας Κυνουρίας. Απέχει 35 χιλιόμετρα από τον Τυρό  και 17 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο.

22 Ιανουαρίου 2016

Μοναστήρια που κόβουν την ανάσα ....(3)

Ιερά Μονή Ρουσάνου
Νοτιοανατολικά του Μεγάλου Μετεώρου και ανάμεσα στις Μονές Βαρλαάμ και Αγία Τριάδα βρίσκεται η Μονή Ρουσάνου. Ανεβαίνοντας από το χωριό Καστράκι συναντάμε αριστερά μας το πρώτο Μοναστήρι, την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.
Μπροστά μας και πάνω σε εντυπωσιακό κατακόρυφο και απότομο βράχο του πέτρινου δάσους των Μετεώρων βρίσκεται, η Μονή Ρουσάνου.

Μοναστήρια που κόβουν την ανάσα ....(2)

Η Μονή Σίμωνος Πέτρας, λεγόμενη και Σιμωνόπετρα είναι 13η στην ιεραρχία των μονών του Άγιου  Όρους. Βρίσκεται σε   υψόμετρο 300 μέτρα από τη θάλασσα, πάνω σε βράχο από γρανίτη, που έχει βάθος 10 χλμ. μέσα στη γη και που φαντάζει σχεδόν να κρέμεται.

40 χρόνια από το παρθενικό ταξίδι του υπερηχητικού αεροπλάνου «Κονκόρντ»

Ήταν 21 Ιανουαρίου του 1976, όταν 200 τυχεροί επιβάτες σε Λονδίνο και Παρίσι επιβιβάστηκαν στα δυο νέα τότε υπερηχητικά αεροσκάφη τύπου Κονκόρντ για να ταξιδέψουν από το Λονδίνο στο Μπαχρέιν και από το Παρίσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αντίστοιχα.

21 Ιανουαρίου 2016

Αρχαίο θέατρο στη Λευκάδα

Ένα νέο αρχαίο θέατρο, μεγάλων διαστάσεων, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον λόφο του Κούλμου στη Λευκάδα. 
Οι γνώσεις μας για το αρχαίο θέατρο της πόλης ήταν περιορισμένες, καθώς η ύπαρξή του δεν αναφέρεται καθόλου στις αρχαίες πηγές.
Στις αρχές του 20ου αιώνα είχε πραγματοποιηθεί ολιγοήμερη ανασκαφική έρευνα υπό τη διεύθυνση του Γερμανού αρχαιολόγου Ε. Κrüger, συνεργάτη του W. Dörpfeld, στην εν λόγω τοποθεσία.
Τα αποτελέσματα της ανασκαφής δεν δημοσιεύτηκαν διεξοδικά, αλλά στα ανασκαφικά ημερολόγια και σχέδια αναφέρεται ο εντοπισμός στοιχείων που σχετίζονται με αρχαίο θέατρο.
Στα τέλη του 2015 πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές τομές στην εν λόγω περιοχή και συγκεκριμένα στην ιδιοκτησία Νικολάου Μικρώνη, στη βορειοανατολική πλαγιά του μεσαίου λοφίσκου του «Κούλμου», όπου διαμορφώνεται αμφιθεατρικό κατωφερές κοίλωμα που απολήγει σε ένα επίμηκες επίπεδο τμήμα.
Ο αναλημματικός τοίχος εντοπίστηκε σε μήκος 25 μ. και ύψος έως 0,75 μ.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας πραγματοποίησε συνολικά δεκατρείς τομές και από τα αποτελέσματα των εργασιών επιβεβαιώθηκε η θέση του θεάτρου, καθώς εντοπίσθηκαν σειρές εδωλίων, τμήμα της ορχήστρας και τμήματα των αναλημματικών τοίχων του κοίλου και της σκηνής.
Συγκεκριμένα, στις έξι από τις τομές εντοπίσθηκαν εδώλια λαξευμένα στον βράχο, βάθους κυμαινόμενου από 0,73 έως 0,90 μ. και ύψους από 0,22 έως 0,33 μ. 
Αρχαίο τμήμα της ορχήστρας
Από την ορχήστρα εντοπίσθηκε τμήμα τοίχου σε κάτοψη τεταρτημορίου, πλάτους έως 0,60 μ.
Όσον αφορά στον αναλημματικό τοίχο του κοίλου, αυτός εντοπίσθηκε σε μήκος 3 μ. και πλάτος έως 0,79 μ. Ο αναλημματικός τοίχος εντοπίστηκε σε μήκος 25 μ. και ύψος έως 0,75 μ.
Πηγή: iefimerida.gr 

20 Ιανουαρίου 2016

Μοναστήρια που κόβουν την ανάσα ....(1)

Μονή του Προδρόμου είναι κτισμένη στη ρίζα ενός απότομου βράχου στην αριστερή πλευρά της χαράδρας του Λουσίου, κοντά στα πανέμορφα χωριά της  Στεμνιτσα και της Δημητσανας.Το τοπίο είναι επιβλητικό και θυμίζει Μετέωρα και Μέγα Σπήλαιο.

    Ο  ναός του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου είναι μονόκλιτη θολωτή βασιλική και κοσμείται με αξιόλογες αγιογραφίες. Τοιχογραφίες υπάρχουν και εκτός του ναού μαγνητίζοντας το βλέμμα κάθε επισκέπτη. Η μονή αυτή ως κοινόβιο μοναστήρι έγινε μάλλον στα μέσα του 16ου αι. αλλά από το 12ο αι. άκμαζαν στην περιοχή πολλά ασκητήρια με σπουδαιότερο αυτό του Τιμίου Προδρόμου. Επί τουρκοκρατίας (16ο αι.) τα ασκητήρια αυτά ενώθηκαν αποτελώντας τη Μονή. Από την αρχή της ίδρυσης έγινε σταυροπηγιακή.

Οι 17 ωραιότερες ελληνικές παραλίες σύμφωνα με την Telegraph

6. Εγκρεμνοί, Λευκάδα
1. Μύρτος, Κεφαλονιά
Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας και ιδιαίτερα φωτογενής σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η παραλία της Κεφαλονιάς!
2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας, το Ναυάγιο είναι ένας πίνακας ζωγραφικής με άμμο και καταγάλανα νερά και αποτελεί ιδανικό προορισμό.
3. Βάι, Κρήτη
Στο γνωστό Φοινικοδάσος το οποίο είναι το μεγαλύτερο φυσικό φοινικοδάσος της Ευρώπης! Πρόκειται όπως λέει το δημοσίευμα για μια γεύση από τον παράδεισο...

19 Ιανουαρίου 2016

Τα 4 απροσδόκητα οφέλη του ποπ κορν

Καλύτερη πέψη
Ως φυσικός σπόρος περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που έχουν και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Περιλαμβάνει, δηλαδή, βιταμίνες των συμπλεγμάτων Β και Ε, φυτικές ίνες και μέταλλα. Ολα αυτά μπορούν να κρατήσουν το πεπτικό σύστημα υγιές. Τρώγοντας ποπ κορν, υπάρχει βελτίωση των εντερικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας.

18 Ιανουαρίου 2016

Skype: Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Τον περασμένο Οκτώβρη η Microsoft είχε δώσει τις τελευταίες πληροφορίες για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο για το Skype, το Skype Translator, μαζί με την έναρξη της διάθεσης του. Μάλιστα, τότε είχαμε μάθει ότι το Skype Translator θα είναι διαθέσιμο και για τα ελληνικά.

17 Ιανουαρίου 2016

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας

Εορτάζει στις 18 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Βιογραφία
Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.

Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθεί στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου.

Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετωπίζει ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατορθώνει να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373 μ.Χ.

Βγήκε το χρήμα από τα στρώματα

Τα μετρητά που απέσυραν από τις τράπεζες οι πολίτες πριν την επιβολή των capital controls, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στις καθημερινές συναλλαγές, μέσω των χαρτονομισμάτων των 100, 200 και 500 ευρώ, αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής".

Οι χρυσές λίρες το 2015

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η κεντρική τράπεζα το 2015 αγόρασε 61.518 χρυσές λίρες από ιδιώτες, ενώ πούλησε σε αυτούς 43.057 χρυσές λίρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το τρίτο τρίμηνο του 2015 εν μέσω των capital controls, οι ιδιώτες προχώρησαν στην πώληση 7.291 λιρών, ενώ αγόρασαν 10.827 χρυσές λίρες. Αυτό ήταν το μοναδικό τρίμηνο που οι αγορές υπερέβησαν τις πωλήσεις.

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

                         Εορτάζει στις 17 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Βιογραφία
Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Γρήγορα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχωρεί για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του.

Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Γίνεται το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών.

Αν και, όπως λέγει ο Μέγας Αθανάσιος, μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου Αντωνίου ήταν να μείνει κρυφός ο τόπος της ταφής του, οι μοναχοί που μόναζαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες οι νέες αντικειμενικές αξίες (όλοι οι Δήμοι)

Στον δήμο Αγίας Βαρβάρας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 700 ευρώ από τα 750 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Αγίας Παρασκευής η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί στα 1650 ευρώ από τα 2050 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Αγίου Δημητρίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1500 ευρώ που είναι τώρα.

15 Ιανουαρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας με το τρίμηνο

Tη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες του ΙΧ πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για ένα τρίμηνο, σκέφτεται να δώσει στους ιδιοκτήτες οχημάτων το ΥΠΟΙΚ.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευκολύνει όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το σύνολο των τελών, αλλά και όσους χρειάζονται το ΙΧ μόνο για λίγους μήνες μέσα στο χρόνο.

Το Λευκαδίτικο μαχαίρι

 Λευκαδίτικο μαχαίρι 
“Αν είστε πέντε φύγετε
αν είστε δέκα ελάτε
κι εμένα το μαχαίρι μου
κανέναν δε φοβάται”



14 Ιανουαρίου 2016

Θέμα ημερών είναι η αλλαγή του καθεστώτος ανάληψης μετρητών

Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δε θα γίνεται για όλους τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει ανάληψη.
Εάν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα, αν γίνει την Τρίτη, την αμέσως ερχόμενη Τρίτη κ.ο.κ.

Βυθισμένο αλλά άφθαρτο εδώ και 60 χρόνια

Αεροπλανοφόρο επέζησε από τις ναυμαχίες του Ειρηνικού & δύο πυρηνικές δοκιμέςΜία υποβρύχια έρευνα έφερε στο φως εικόνες από το κύτος ενός αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως στόχος σε πυρηνικές δοκιμές πριν από περίπου 60 χρόνια.
Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από την πολύ κατάσταση -βάσει και των συνθηκών- στην οποία ήταν το κουφάρι του USS Independence. 

13 Ιανουαρίου 2016

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων και το 2015

Η σουηδική μάρκα κατέκτησε μερίδιο αγοράς 2,83% στη χώρα μας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Volvo σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα! Το 2015 η σουηδική μάρκα αύξησε ακόμα περισσότερο το ποσοστό που κατέχει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 2,83%!
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς που έχει επιτύχει ποτέ η Volvo στην ιστορία της στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα για τη μάρκα παγκοσμίως!
Παράλληλα, η Volvo «είδε» τρία από τα μοντέλα της να τερματίζουν πρώτα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους στην Ελλάδα, κάτι που καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την απήχηση που πλέον έχει η σουηδική μάρκα στη χώρα μας.

Τι ισχύει τώρα για τα capital controls - Ο νέος οδηγός (ερωτήσεις και απαντήσεις)

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά τις ελευταίες αλλαγές που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών στα  capital controls, εξέδωσε έναν επικαιροποιημένο οδηγό για το τι ισχύει πλέον με την επιβολή κεφαλαιακού ελέγχου.


Ο οδηγός έχει τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων και επεξηγεί αναλυτικά στους ενδιαφερόμενους τι ισχύει σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές.
Δείτε τον πλήρη οδηγό:

12 Ιανουαρίου 2016

Μελάνωμα: στο δέρμα


   Οι αλλαγές στο δέρμα που θα σε βοηθήσουν να το αναγνωρίσεις
Το μελάνωμα είναι ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Συνήθως εμφανίζεται στα χέρια, τα πόδια, τον θώρακα, την πλάτη και το πρόσωπο, ενώ σπανιότερα εμφανίζεται στα πέλματα, στις πτέρνες και κάτω από τα νύχια.
Το μελάνωμα αρχικού σταδίου είναι σχεδόν πλήρως ιάσιμο, όταν όμως είναι σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο.

11 Ιανουαρίου 2016

Τα 19 top ελληνικά νησιά που προτιμά η Telegraph

Αφιέρωμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα νησιά μας παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα. Μια πραγματική διαφήμιση για την Ελλάδα με τις κρυστάλλινες παραλίες και τα γεμάτα ιστορία νησιά της.
Η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας παρουσιάζει μια εκτενή λίστα και αναφέρει «Τα καλύτερα ελληνικά νησιά, αν ψάχνετε για αμμώδεις παραλίες, νησιά με παρθένα ζωή ή ιστορία και πολιτισμό».

Ο δεκάλογος του πρωτάρη στο κρασί

Όσο κι αν σε πολλούς οινόφιλους φαίνεται απίστευτο, το κρασί μπορεί να μην ενθουσιάζει τους
πάντες και σίγουρα δεν είναι όλοι γνώστες. Πολλοί, μάλιστα, είτε σε μικρότερες, είτε σε μεγαλύτερες ηλικίες το ανακαλύπτουν για πρώτη φορά και σε αυτό τους το ταξίδι χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες συμβουλές. Αν με το νέο έτος βάλατε κι εσείς στόχο να δώσετε στο κρασί μια θέση στο τραπέζι και στη ζωή σας, δείτε τι πρέπει να έχετε υπόψη σας, σύμφωνα με το
 

Το βιογραφικό του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

8 ώρες πρέπει να κοιμούνται οι άνδρες κάθε μέρα…

Οι μειωμένες ώρες ξεκούρασης και γενικά η απώλεια ύπνου επηρεάζουν την ανδρική λίμπιντο και μειώνουν την παραγωγή τεστοστερόνης στον οργανισμό.
Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κοιμούνταν λιγότερο από πέντε ώρες κάθε βράδυ, για μία εβδομάδα, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ό,τι όταν είχαν κοιμηθεί πλήρως (8 ώρες).

10 Ιανουαρίου 2016

Σε ισχύ από 1/1/2016 το bail in και στις καταθέσεις

Από 1 Ιανουαρίου του 2016, ισχύει το νέο καθεστώς bail-in θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις των αποταμιευτών και των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. αν τράπεζα ή τράπεζες δεν μπορέσουν να ανακεφαλαιοποιηθούν με καθαρά ιδιωτικά κεφάλια ιδιωτών επενδυτών - μετόχων. Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό το νέο καθεστώς. Επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν σχέδια για bail in για τις περιπτώσεις των τραπεζών και άλλων

9 Ιανουαρίου 2016

Οι αλκυονίδες μέρες

Οι αλκυονίδες μέρες είναι εκείνες οι μέρες του χειμώνα κατά τις οποίες επικρατεί καλός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, χωρίς σύννεφα και ανέμους και κάποιες φορές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οι ημέρες αυτές κάνουν την εμφάνισή τους από 15 Δεκεμβρίου ως 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, και συχνότερα μεταξύ 16-31 Ιανουαρίου. Η ονομασία τους έχει αρχαιοελληνική προέλευση και αποδίδεται στον Αριστοτέλη.

8 Ιανουαρίου 2016

Ξεκίνησε η διαδικασία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016

Ξεκίνησε η διαδικασία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016 με την έκδοση της πρώτης σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι φέτος η υποβολή των δηλώσεων να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.
Θα ακολουθήσει η πληρωμή του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: τέλος Μάϊου, τέλος Ιουλίου και τέλος Σεπτεμβρίου.
Η εγκύκλιος

The MART το νέο όνομα της MAKRO.

To ΜΑΚΡΟ τελειώνει λοιπόν, το The MART αρχίζει. Προφανώς η νέα διοίκηση της εταιρείας, θα συνοδεύσει την αλλαγή της ονομασίας από ανακοινώσεις για τη στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει προκειμένου να στηρίξει το νέο brand στο λιανεμπόριο το οποίο παραπέμπει σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στον πλανήτη.

Λευκαδίτικη λαδόπιτα

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά αρκετή ώρα έως που να δέσει το σιρόπι (Ζούμος) και να πάρει κόκκινο χρώμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αποσύρουμε τα μπαχαρικά με τρυπητό.
  • Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε σκέτο το λάδι, να κάψει καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου χυλώσει καλά το μείγμα. Θα πάρει αρκετή ώρα.
  • Ύστερα ρίχνουμε τον σιρόπι (ζούμο) λίγο λίγο ανακατεύοντας καλά. Όταν πάρει όλο το υγρό είναι έτοιμο. Όσο ρίχνετε το σιρόπι τόσο το γλυκό θα δένει και θα χρειαστεί αρκετή δύναμη για να ανακατευτεί.
  • Πασπαλίζουμε τα ταψιά με σουσάμι και στρώνουμε το γλυκό κουταλιά κουταλιά. Το δένουμε στο ταψί και το χαράζουμε ως κάτω σε σχήμα ρόμβου. Ξαναπασπαλίζουμε με σουσάμι και σε κάθε φελί μπήγουμε αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς.
  • Το γλυκό θα είναι έτοιμο αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο γλυκό και αυτό βγει στεγνό.
  • Κλείνουμε τότε το φούρνο και το αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα μέσα. Μετά το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένο.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το ταψί όταν κρυώσει τελείως.
  • Υλικά:

Πτώση 8,3% στον τζίρο των καταστημάτων τα Χριστούγεννα

Τα στοιχεία είναι δυστυχώς απογοητευτικά αφού επιβεβαιώνουν τη ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο κύκλος εργασιών του μηνός Δεκεμβρίου το 2015 ήταν κατά 8,3% μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον του 2014, με τον τζίρο να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 3,22 δισ. ευρώ, από 3,51 δισ. ευρώ που ήταν το 2014 και τα 5,6 δισ. ευρώ τζίρου το 2009 (μείωση 42%). «Μιλάμε για περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα στις επιχειρήσεις, οι οποίες το 2016 θα κληθούν να καταβάλουν πρόσθετους φόρους ύψους 2,2δις ευρώ. Παράλληλα, πρέπει να πούμε πως η περσινή μείωση, δηλαδή το διάστημα 2014-2015, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη που έχουμε δει να συμβαίνει στην αγορά από όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση».

7 Ιανουαρίου 2016

Κρατήστε τις αποδείξεις για 5 χρόνια, μπορεί να σας γίνει έλεγχος |

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

Πείτε αντίο στον Explorer 8-9 που γνωρίζατε

Ο Internet Explorer ήταν για χρόνια στενά συνδεδεμένος με την περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς αποτελούσε τον κυρίαρχο φυλλομετρητή, πλοηγό στον κυβερνοχώρο και έναν από τους πρώτους που γνωρίσαμε. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι την περίοδο 2002-2003 η απήχησή του στους χρήστες του διαδικτύου έφτανε στο 95% σε σύγκριση με άλλους φυλλομετρητές. Τα πράγματά όμως δεν άργησαν να αλλάξουν, καθώς λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε τον απόλυτο παραγκωνισμό, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη του ανταγωνισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν σιγά σιγά η ισχύς του να μειωθεί και σταδιακά να οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο του φυλλομετρητή. Έτσι, στις 12 Ιανουαρίου το Internet Explorer 8 και 9 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει οριστικά, με τη Microsoft να επισημαίνει πως στην κυκλοφορία θα παραμείνει η 11η έκδοση του προγράμματος μέχρι την απόσυρσή του. Η εταιρία ετοιμάζεται να "χτυπήσει" δυνατά τους ανταγωνιστές με το νέο browser Edge.

Χαμηλότερη η ανάπτυξη το 2016

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε την Τετάρτη τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, με αφορμή τις «απογοητευτικές» επιδόσεις των μεγάλων αναδυόμενων χωρών, όπως η Κίνα και η Βραζιλία.
Το παγκόσμιο ΑΕΠ, που αυξήθηκε κατά 2,4% το 2015, θα καταγράψει άνοδο μόνο 2,9% φέτος, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η αρχική της πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,3%.